Jak rozebrać konsolę środkową ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • T/J
    Drive
    • 2006
    • 87

Zamieszczone przez Samiec
    Zamieszczone przez Tymon
    Tak czy siak po wygłuszeniu, drzwi będą cięższe na 100% i jest to wyczuwalne
    U mnie tez drzwi przytyly i efekt wiekszej wagi podoba mi sie przy zamykaniu :szeroki_usmiech dla mnie zamykaja sie teraz lepiej
    Też mam takie wrażenie, szczegónie jak wygłuszyłem klapę bagażnika to lepiej się zamyka
  • Arti23
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 892
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Witam !!!

Szukałem w archiwum ale nietety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Czy może ktoś już demontował konsolę środkową ??
    Jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki bo nie chcę czegoś zepsuć.

Proszę o pomoc.

Pozdr 4@ll
    Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• luky8
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 623

chodzi ci o demontaż konsoli tam gdzie jest radio czy tam gdzie jest ręczny??
      Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• autorus
        Rider
        • 2004
        • 508

Jak tam gdzie jest radi to było o tym ze zdjęciami. Cos mi się kojarzy że w caraudio. Ale było na pewno. Admin powinien przenieść to do Poradnika.

Oto link.

Autorus
        http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
        Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
        Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

Z konsola srodkowa nie jest tak łatwo. Zeby ją zdemontowac to musisz rozebrac cała konsole miedzy siedzeniami zaczynajac od podłokietnika - pokolei demontujac wszystko w kierunku konsoli srodkowej. Musisz tez zdemontowac schowek od pasazera oraz zdemotowac równiez konsole po stronie kierowcy.

A wiec pokoleio :

Demontaż podłokietnika odbywa sie porzez zdjecie tego okrągłego plastiku po stonie kierowcy - na zatrzaski jest - oraz jego druga czesc po stone pasazera. Pod nim jest sruba mocujaca podłokietnik.
          Nastepnie wyjmujesz popielniczka tylna- pociagasz do góry - tam sa 2 sruby- zdejmujesz pierwszy plastik - odeppnij jeszcze przewody od zapalnicki.
          astepnym krokiem jest odkrecenie 2 srub koło dzwigni hamulca recznego trzymajacy kolejny plastic, oraz wyciagasz popielniczke przedni - odkrecasz ojej obudowe - tam sa 2 sruby a pod nia kolejne 2 sruby.

Kolejna rzecza jest zdemontowanie schowka od pasazera - dwie sruby masz u jego dołu oraz 3 kolejne u góry jak go otworzysz - uwazaj na kabel od podswietlenia schowka

Nastepnie bierzemu sie za demontaz konsole po stronie kierowcy. Odkręcasz 2 srubyprzy osłonie licznika ( u góry za zaslepkami) zdejmujesz osłone od góry - troche nergicznie pociagasz - na dole sa zatrzaski oraz oporsc sobie kierownize całkiem na dó i odepnij listewke z tkaninia która łaczy sie z osłona kolumny kierowniczej. Pod osłona licznika jest 1 srybka mocujaca konsole srodkowa.
          Nastepnie zdejmujesz czarna osłone koło pedałów - odkrecic trzeba 2 srubki - pod nia jest jeszcze 1 srubka on konsoli.
          Nastepnie zdejmujesz osłobe zezpieczników - odkrecasz chyba 2 lub 3 srybki ( odkrec tez stubkli mocujace skrzynke z bezpiecznikami )
          Jedna sróbka od konsoli jest schowana pod przełacznikiem swiateł. Jego sie wyjmuje poprzesz jednoczesne wcisniecie i przekrecenia pokretła i lekie pociagniecie do siebie jesli nie wyskoczycały. Jak go wyjmiesz to nastepnie wyjmij ten plastik co go otacza i w którym jest jeszcze reg wys oswietlenia/lub reg natezeniea oswietlenia) po wyjeciu tego plastiku w głebi jest i srubka

Jak zdejmiesz wszystko po lewej i prawej stronie konsoli srodkowej to bedziesz widział gdzie jeszcze sa srubki od konsoli srodkowej - dokłądnie nie pamietam ale jest ich chyba 2 lub 3. Jesli chcesz całkowiece wyjac konsole srodkowa to musisz zdemontowac przyciski, radio i reszte.

Mama nadzijeje ze w mniejszy lub wiekszy stopniu moj opois pomoze ci przy wykonania w/w czynnosci. Starałem sie to opisac jak najjasniej.

Napisz czy miałes jakies problemy
          DACAR.team

Komentarz

• xekon
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 742

czy chodzi o obudowe hamulca recznego i dolna czesc pod kieszeniami na radio?

Komentarz

• Arti23
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 892
              • Superb II combi (3T5)

chodziło mi o część w której umieszczone jest radio

nico21 wielkie dzięki za wyczerpujący opis, jutro zabieram się za demolkę samochodu

Pozdrawiam

Komentarz

• nico21
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 2640
                • Volkswagen

No problem, jakby co to słuze porada :szeroki_usmiech
                DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Ale jak chcesz przewody przeciagnac, to nic nie trzeba targac z tych rzeczy. Odkrecasz schowek wyjmujesz radio i masz bardzo duzo miejsca. Przewody przepuscisz przy progach po jednej i drugiej stronie, a do kierowcy odkrecasz dodatkowo taka plaska kratke. Nie trzeba demolowac calej konsoli.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Arti23
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 892
                    • Superb II combi (3T5)

w tym problem że ja przewody mam, tylko są tak wyprowadzone i takie krótkie że mam problem z wyjeciem radia. Muszę albo je przedłużyć albo spróbować trochę wyciągnąć a bez demont. konsoli środkowej się nie da.

Dzięki za radę
                    Pozdr

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Arti23, Odpinaj z prawej strony od schowka i po sprawie
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 2640
                        • Volkswagen

Arti23, jak ci moj opis cosik pomoze to fajnie by było jakbys przyznał pkt "pomógł"
                        DACAR.team

Komentarz

• Arti23
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 892
                          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez nico21
                          Arti23, jak ci moj opis cosik pomoze to fajnie by było jakbys przyznał pkt "pomógł"
                          Jeszcze się nie zabrałem za robotę z braku czasu. Dzisiaj startuje do Wawy m.in. na spocik.

Myślę że w weekend popracuję nad tematem a jeżeli twój opis mi choć trochę pomoże to punkt na pewno będzie

Komentarz

• nico21
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 2640
                            • Volkswagen

thx
                            DACAR.team

Komentarz

Pracuję...